Houten kozijnen

Nog altijd populair

Houten kozijnen zijn nog altijd populair. Hoewel het kunststof kozijnen het laatste decennium enorm in populariteit heeft gewonnen zijn er nog altijd mensen die zweren bij houten kozijnen. Het klopt dat houten kozijnen een bepaalde authentieke look hebben. Overigens zijn er kunststof kozijnen verkrijgbaar die bewerkt zijn met houtnerfmateriaal. Deze kozijnen komen qua uiterlijk sterk in de buurt van de klassieke look van houten kozijnen.

Materiaal

Houten kozijnen worden van hardhout gemaakt. Hardhout wordt in verschillende duurzaamheidsklasses onderverdeeld (1 t/m 5). Dit cijfer geeft – kort gezegd – aan hoe lang het hout onaangetast blijft als je het ergens zou neer leggen en met rust zou laten. Klasse 1 betekent dat het hout meer dan 25 jaar onaangetast blijft. Klasse 2: 15 tot 25 jaar, klasse 3: 10 tot 15 jaar, klasse 4: 5 tot 10 jaar en klasse 5 minder dan 5 jaar.

Voordelen van houten kozijnen

Hout is een natuurlijk isolerend materiaal. De isolerende kwaliteiten van hout kunnen echter niet tippen aan kunststof kozijnen. Een groot voordeel van houten kozijnen is dat beschadigingen eenvoudig gerepareerd kunnen worden. Barsten of beschadigingen kunnen worden opgesmeerd en overgeschilderd. Dit laatste is sowieso een voordeel van houten kozijnen: als u de kleur zat bent is dat met een likje verf zo verholpen. Kunststof kozijnen zijn niet overschilderbaar!

Zoals gezegd vinden veel mensen de uitstraling van houten kozijnen erg mooi. Ten slotte zijn houten kozijnen eenvoudig te monteren.

Hout vs. Kunststof

Als je alle voor en nadelen tegen elkaar afweegt, kun je niet anders concluderen dat kunststof kozijnen meer voordelen hebben. Houten kozijnen zijn echter nog lang niet uit het straatbeeld verdwenen.

Mijn offertes vergelijken

Vul in 2 minuten het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend tot 5 offertes van kozijnenleveranciers bij u in de buurt.
Meer dan 150.000 mensen gingen u voor!

U bent tot niets verplicht!

Door het formulier in te sturen gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Kunststof kozijnen
Kunststof kozijnen
  • Besparen energie
  • Zorgen voor een veiliger huis
  • Maken uw woning meer waard
  • Zijn milieuvriendelijk