Kozijnen vervangen

Uw wilt uw kozijnen vervangen, wat houdt dit concreet in en hoe vindt u de juiste partijen om mee te werken? In dit artikel leest u in twee stappen alle informatie die u nodig heeft.

Stap 1: Kies het materiaal

Er zijn drie soorten materialen waar u uit kunt kiezen. Hout, aluminium en kunststof. Hier onder een korte opsomming van de verschillende soorten en bijbehorende voor en nadelen. Wilt u meer informatie over een van de materialen klik dan op de linkjes in de tekst.

Houten kozijnen

Houten kozijnen hebben een bepaalde charme maar werden vroeger werden ze meer gebruikt dan tegenwoordig. Dit komt door de relatief hoge prijzen en het onderhoud. het voordeel van houten kozijnen is dat ze makkelijk over te schilderen zijn en relatief makkelijk te repareren zijn bij schade. Het nadeel van hout is dat het relatief kort meegaat en dat er zaken als houtrot kunnen optreden waardoor ze vervangen moeten worden of minder goed gaan isoleren.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn minder populair dan hout en kunststof. Dit komt voornamelijk doordat de prijs wat hoger ligt dan bij de andere materialen en doordat het slanke en strakke uiterlijk minder populair is. De voordelen van aluminium kozijnen zijn dat ze zeer makkelijk zijn te onderhouden en dat ze duurzamer zijn dan hout.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn het meest populair. Ze zijn zeer makkelijk te onderhouden en komen in verschillende kleuren. Ook is kunststof een zeer duurzaam materiaal dat grotendeels te recyclen is en dat tot wel 50 jaar meegaat. Het nadeel van kunststof is dat het vaak als te strak wordt ervaren, echter is dit door kunststof met hout patroon tegenwoordig niet meer relevant.

Stap twee: Vergelijk prijzen

Voordat u aan de slag gaat is het verstandig om verschillende prijzen op te vragen van leveranciers bij u in de regio. Onder aan dit artikel staat een formulier waarmee u binnen een paar minuten tot vijf offertes van verschillende bedrijven kunt aanvragen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Bij het vergelijken van de offertes zult u zien dat er grote prijsverschillen bestaan. Kozijnen vervangen is vaak een grote investering, neem de tijd voor het vergelijken van de offertes, het levert u op termijn enorm veel op!

0 reacties op “Kozijnen vervangen
1 Pings/Trackbacks op "Kozijnen vervangen"
  1. […] vervangen van kozijnen is een klus op zich. Als je hier geen ervaring mee hebt is het aan te raden de hulp in te roepen […]

Mijn offertes vergelijken

Vul in 2 minuten het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend tot 5 offertes van kozijnenleveranciers bij u in de buurt.
Meer dan 150.000 mensen gingen u voor!

U bent tot niets verplicht!

Door het formulier in te sturen gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Kunststof kozijnen
Kunststof kozijnen
  • Besparen energie
  • Zorgen voor een veiliger huis
  • Maken uw woning meer waard
  • Zijn milieuvriendelijk