Kunststof, hout of aluminium?

Weinig tijd? Lees hier de samenvatting

U wilt nieuwe kozijnen kopen. Gaat u voor mooie authentieke houten kozijnen, of toch de moderne kunststof kozijnen? Tenslotte kunt u nog kiezen voor aluminium kozijnen.

Houten kozijnen

Houten kozijnen werden vroeger veelvuldig gebruikt. Niet voor niets dat het gebruik ervan nog steeds leidt tot een authentiek uiterlijk, dat veel mensen erg aanspreekt. Sinds de komst van kunststof kozijnen worden houten kozijnen minder vaak gebruikt. Er wordt meestal beukenhout of eikenhout voor deze kozijnen gebruikt.

Maar houten kozijnen worden niet alleen voor een ‘klassieke’ look gebruikt. Houten kozijnen zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten, klassiek en modern. Ook de eindafwerking is de laatste jaren erg verbeterd, waardoor er minder onderhoud (bijvoorbeeld schilderwerk) nodig is. Houten kozijnen zijn in alle kleuren verkrijgbaar en kunnen (meestal) naar wens worden overgeschilderd.

In tegenstelling tot aluminium kozijnen zorgen houten kozijnen voor een goede isolatie. Kunststof kozijnen zijn hierin echter nog net wat beter.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen onderscheiden zich voornamelijk door hun strakke vormgeving en hun degelijkheid. Net zoals kunststof kozijnen gaan aluminium kozijnen met gemak 50 jaar mee en zijn ze eenvoudig te onderhouden omdat ze niet snel vies worden.

Aluminium kozijnen kunnen ook worden gekleurd. Afhankelijk van de techniek die daarvoor wordt gebruikt krijgen de kozijnen een glad of korrelig oppervlak. Ook kan ervoor worden gekozen om de metaaltint te behouden.

Aluminium kozijnen zijn niet overschilderbaar en isoleren niet goed.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig de meest gebruikte kozijnen. Het is dus geen wonder dat deze nog al wat voordelen hebben. Zo zijn kunststof kozijnen tot 15% goedkoper dan houten kozijnen of aluminium kozijnen. In combinatie met dubbelglas bespaart u teven energie, wat u ook in uw energierekening merkt. Bovendien gaan deze kozijnen tot wel 50 jaar mee!

Ook kunt u bij kunststof kozijnen allerlei soorten kleuren gebruiken. U kunt dan de binnenzijde van het kozijn bijvoorbeeld een andere kleur geven dan de buitenzijde. Er zijn zelfs houtnerfpatronen verkrijgbaar, om de structuur van een houten kozijn na te bootsen.

Een ander voordeel is het lage onderhoud van kunststof kozijnen. Ze worden niet snel vies en ze vereisen veder geen speciaal onderhoud, zoals dat bij houten kozijnen wel het geval is.

Ten slotte kunt u extra maatregelen tegen inbraak laten installeren in combinatie met uw kunststof kozijnen en zijn deze brandvertragend.

Kunststof kozijnen zijn kortom relatief voordelig, makkelijk in het onderhoud en veilig, tegen inbraak en tegen brand.

Mijn offertes vergelijken

Vul in 2 minuten het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend tot 5 offertes van kozijnenleveranciers bij u in de buurt.
Meer dan 150.000 mensen gingen u voor!

U bent tot niets verplicht!

Door het formulier in te sturen gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Kunststof kozijnen
Kunststof kozijnen
  • Besparen energie
  • Zorgen voor een veiliger huis
  • Maken uw woning meer waard
  • Zijn milieuvriendelijk