Kunststof kozijnen

Voordelen

Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig de meest geleverde soort kozijnen. Het kunststof kozijn heeft daarmee de vroeger populairdere houten kozijnen met gemak verslagen.

Gelet op de voordelen van kunststof kozijnen is dat ook niet vreemd.

Materiaal en onderhoud

Kunststof kozijnen zijn in de meeste gevallen gemaakt van PVC (polyvinchloride). Hierdoor zijn deze kozijnen zeer isolerend en vereisen ze weinig onderhoud. Nieuwe kozijnen van kunststof kunnen daardoor tot wel 50 jaar mee. Doordat het materiaal PVC bijna niet elektrostatisch is, trekken de kozijnen weinig vuil en stof aan en worden ze dus niet snel vies.

Isolatie

De goede isolatie zorgt ervoor dat er zo min mogelijk warmte ontsnapt en dat de kou buiten blijft. U kunt dus besparen op uw energie rekening. De goede isolatie heeft nog een voordeel: ook geluiden worden door deze kozijnen gedempt.

Veiligheid

Kunststof kozijnen zijn doorgaans veiliger dan houten kozijnen. Ten eerste werken kozijnen van kunststof brandvertragend, in tegenstelling tot houten kozijnen. Daarnaast kunnen kunststof kozijnen eenvoudig worden uitgebreid met inbraak werende maatregelen.

Kostenbesparend

Naast dat u flink kunt besparen op uw stookkosten door de goede isolatie van kunststof kozijnen, kunt u in sommige gemeenten voor energiebesparende maatregelen subsidie krijgen. Informeer bij uw gemeente wat de mogelijkheden zijn voor kunststof kozijnen in combinatie met HR++ glas.

Tot 1 maart 2014 geldt voor de arbeidskosten voor renovatie en herstel van bestaande woningen een btw-tarief van 6%. Dit is een tijdelijke maatregel waarmee u voor het zetten van kozijnen nu dus nog flink kunt besparen!

Veel keuze

Tegenwoordig heeft u bovendien heel veel keuze in kunststof kozijnen. Deze kozijnen zijn in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Bovendien kunt u ervoor kiezen de binnenkant van de kozijnen een andere kleur te geven dan de buitenkant.

Voor liefhebbers van de klassieke houten look bestaan er tegenwoordig kunststof kozijnen met een houtpatroon. Deze hout-look ziet er vaak zo mooi uit dat de kozijnen niet van echte houten kozijnen te onderscheiden zijn. Deze kozijnen zijn bewerkt met speciale folie met een fraai houtnerf-patroon.

Een van de weinig nadelen van kunststof kozijnen is dat ze niet overgeschilderd kunnen worden. Kies dus wel een kleur die u (hopelijk) langere tijd mooi vindt.

Milieuvriendelijk

Ten slotte kan voor nieuwe kozijnen van kunststof tegenwoordig vaak een recycle-garantie worden afgegeven. Deze garantie geeft aan dat de kozijnen van recyclebaar materiaal worden gemaakt waardoor de milieuschade geminimaliseerd wordt.

Kortom

Kunststof kozijnen hebben verschrikkelijk veel voordelen en maar heel weinig nadelen. Twijfelt u nog? Vraag vrijblijvend een verschillende offertes op van kozijnleveranciers uit uw regio en kijk hoeveel u kunt besparen.

Mijn offertes vergelijken

Vul in 2 minuten het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend tot 5 offertes van kozijnenleveranciers bij u in de buurt.
Meer dan 150.000 mensen gingen u voor!

U bent tot niets verplicht!

Door het formulier in te sturen gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Kunststof kozijnen
Kunststof kozijnen
  • Besparen energie
  • Zorgen voor een veiliger huis
  • Maken uw woning meer waard
  • Zijn milieuvriendelijk