Ramen Alkmaar

De keuze van een raamkozijn bepaalt in grote mate de sfeer die uw huis uitstraalt. Er zijn verschillende soorten materialen met hun eigen voor en nadelen op gebied van prijs, kwaliteit en uitstraling. Om de keuze voor het soort ramen en kozijnen makkelijker te maken geven wij hier een aantal voor en nadelen van de verschillende materialen weer voor kozijnen en ramen Alkmaar.

Hout

Houten kozijnen geven een statige en karakteristieke sfeer aan uw huis. Ze zijn echter in verhouding vrij duur en gaan relatief kort mee. (15 tot 30 jaar). Houten kozijnen moeten om de paar jaar geschilderd worden en zijn dus onderhoud intensief. Naast de aanschaf kosten moet u dus ook rekening houden met de kosten voor dit onderhoud. Door bovenstaande redenen verliest hout steeds meer aan populariteit.

Aluminium

Aluminium kozijnen geven een strakke sfeer aan een huis. Ze zijn over het algemeen iets duurder dan houten kozijnen maar gaan wel veel langer mee. (tot 60 jaar). Ze hebben weinig onderhoud nodig. Door te investeren in aluminium kozijnen spaart u dus op termijn op de kosten voor het onderhoud. Ondanks de voordelen zijn aluminium kozijnen niet erg populair in Nederland. Dit komt waarschijnlijk door de concurrentie die ze hebben van de laatste optie: kunststof kozijnen.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen winnen enorm aan populariteit tegenwoordig. Ze zijn over het algemeen goedkoper dan de andere varianten en gaan tot 50 jaar mee. Ze hebben nauwelijks onderhoud nodig (af en toe schoonmaken met een sopje is voldoende). Een nadeel was altijd dat ze een minder mooi uiterlijk hadden dan de andere varianten. Echter zijn er tegenwoordig vele opties op de markt die dit probleem tackelen. Zo zijn de kozijnen in vele kleuren te verkrijgen en zijn er allerlei hout imitaties beschikbaar. Hierin zijn hout nerven zichtbaar waardoor ze nauwelijks van houten kozijnen te onderscheiden zijn. Een bijkomend voordeel van kunststof is dat het grotendeels recyclebaar is en dus een stuk duurzamer dan de andere varianten.

Offertes ramen Alkmaar

Om een duidelijk beeld te krijgen van de prijzen voor raamkozijnen in Alkmaar staat onder dit artikel een formulier. Het invullen hiervan in gratis en u ontvangt vervolgens tot vijf offertes van aanbieders uit Alkmaar. Alvast succes!

Mijn offertes vergelijken

Vul in 2 minuten het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend tot 5 offertes van kozijnenleveranciers bij u in de buurt.
Meer dan 150.000 mensen gingen u voor!

U bent tot niets verplicht!

Door het formulier in te sturen gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Kunststof kozijnen
Kunststof kozijnen
  • Besparen energie
  • Zorgen voor een veiliger huis
  • Maken uw woning meer waard
  • Zijn milieuvriendelijk