5 voordelen van kunststof kozijnen

In dit artikel vindt u alle voordelen van kunststof kozijnen ten opzichte van kozijnen van andere materialen. Wat is het verschil tussen kunststof kozijnen en houten of aluminium kozijnen? En wat zijn de voor en nadelen ten opzichte van deze andere materialen? 

Algemeen

Kunststof kozijnen zijn in de afgelopen jaren sterk in populariteit toegenomen. In het verleden werd kunststof ervaren als minder mooi en werd er eerder gekozen voor houten kozijnen. tegenwoordig komt het steeds meer voor, vooral bij renovaties worden de oude houten kozijnen vaak vervangen voor de kunststof variant. In de rest van Europa wordt kunststof ook al veel ingezet bij nieuwbouwprojecten, helaas wordt er in Nederland hiervoor nog veelal hout gebruikt.

Kunststof kozijnen worden over het algemeen gemaakt van polivinylchloride. (ook wel PVC genoemd). Ze komen in vele vormen en maten en in verschillende diktes. Daarnaast zijn er vele verschillende kleuren op de markt. Het materiaal kan in veel gevallen grotendeels gerecycled worden, dit maakt het duurzamer dan bijvoorbeeld hout of aluminium kozijnen.

Voordelen van kunststof kozijnen

De voordelen van kunststof ten opzichte van houten of aluminium kozijnen zijn vrij groot. Zoals hierboven al genoemd is kunststof zeer milieu vriendelijk en grotendeels recyclebaar. Het materiaal gaat daarnaast erg lang mee. (tot wel 50 jaar). Het onderhoud van kunststof is stukken minder dan bij de andere varianten en is  zowel warmte als geluid isolerend. Er zijn vele verschillende kleuren te krijgen. Voor degene die het gladde karakter van kunststof minder mooi vinden dan de traditionele houten kozijnen zijn er kunststof varianten met een houtnerf verkrijgbaar.

  • duurzaam materiaal: (tot wel 50 jaar)
  • Weinig onderhoud
  • warmte en geluid isolerend;
  • In verschillende kleuren verkrijgbaar ( met houtnerf )
  • milieuvriendelijk en recyclebaar.

Nadelen

Er zitten helaas ook een aantal kleine nadelen aan een kunststof kozijnen. In tegenstelling tot houten kozijnen is kunststof niet over te schilderen. Daarnaast is kunststof moeilijker te repareren.

Prijzen

De prijzen variëren enorm bij verschillende leveranciers. Om te weten te komen wat op dit moment de prijzen zijn is het het makkelijkste om verschillende offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers zodat u het verschil goed kunt bepalen. Het is belangrijk om bij de vergelijking met houten kozijnen rekening te houden met het verschil in onderhoud en dus de prijs op termijn.

Conclusie

Kunststof kozijnen zijn een zeer goede en toekomstgerichte investering die zeker de moeite waard is om serieus te bekijken. Om het u makkelijk te maken bieden we op deze pagina de mogelijkheid om vrijblijvend verschillende offertes op te vragen van verschillende leveranciers bij u in de buurt. Dit is 100% kosteloos en we raden u aan dit te doen om zo een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden bij u in de buurt.

Mijn offertes vergelijken

Vul in 2 minuten het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend tot 5 offertes van kozijnenleveranciers bij u in de buurt.
Meer dan 150.000 mensen gingen u voor!

U bent tot niets verplicht!

Door het formulier in te sturen gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Kunststof kozijnen
Kunststof kozijnen
  • Besparen energie
  • Zorgen voor een veiliger huis
  • Maken uw woning meer waard
  • Zijn milieuvriendelijk